Tags

, , ,

 

image

Høsten er kommet til Bergen. Og på høsten plukker vi i min familie masse sopp. Spesielt plukker vi mye kantareller. Og da er det jo viktig å bruke det til noe godt!

Her har vi laget hjemmelaget burger med reinsdyr.

 

Ingredienser 2 personer

 

– 400 g reinsdyrkjøtt

– 0.5 beger snøfrisk

– 3 ss lettrømme

– 4-5 friske salatblader

– 100g kantareller

– 1 rødløk

– 2 ss honning

– 0.5 ts timian

– 0,5 ts salt

– 1 ts pepper

– hamburgerbrød

Fremgangsmåte

Lag først reinsdyrburgere. Kvern kjøttet i en kjøttkvern . Tilsett 1 ss vann og timian, salt og pepper . Lag to like store burgere av massen på er bakepapir. Sett kaldt.

Rør snøfrisk inn med rømme. Smak til med litt salt og pepper.

kutt løk i strimler . Stek på svak varme til de er myke. Tilsett honningen.

stek kantareller til er litt sprøstekt. Tilsett gjerne litt smør og smak til med salt og pepper.

Stek burgerene 3 min på hver side. Til de har blitt litt fastere.

 

Server burger med salat, løk, kantareller og geitostkremen. Gjerne med stekte rotgrønnsaker eller søtpotetchips!

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements