Tags

, , , ,

IMG_4646[1]

Vi fisker mye krabbe på hytten. Det er omtrent det eneste vi får, både i teinene og i garnet! I sommer fikk vi 25 krabber i EN teine, så da måtte vi nesten bruke litt krabbe til noe annet enn den tradisjonelle loff og majones. Valget falt på en versjon av Singapore pepper crab. Helt sikkert ikke helt autentisk, men godt ble det, og et bra av brekk fra majonesskivene.

 

Ingredienser 4 personer;

1 kg krabbeklør ferdig kokte

0,7 dl soyasaus

3 ss grovkvernet pepper

1/2 rød chilli

2 cm ingefær

2 fedd hvitløk

40 g sukker

1 ss smør

0,4 dl nøytral olje

0,4 dl hvitvinseddik

2 vårløk

1 neve koriander og litt ekstra chilli til pynt

 

Fremgangsmåte; 

Start med å knuse krabbeklørene med en hammer. Det er viktig at en får fine klare “brudd” i klørene, som gjør at det er enkelt å pille ut kjøttet når en skal spise. ta vekk skall som løsner fra kjøttet, slik at en ikke får skallbiter i maten, det er ikke særlig delikat!

Kjør chili, hvitløk, ingefær, hvitvinseddik, soyasaus, sukker og olje med en stavmikser til det er godt blendet.

Ta den grovknuste pepperen og rist i en varm panne, tilsett smør eller olje og fres krabbeklørene i blandingen.

Ta ut av krabbeklørene, ha i sausen i den varme pannen og fres dette litt slik at det får en litt seigere konsistens/blir redusert litt. Når sausen har redusert litt ca 10 min, tilsett krabbene igjen.  Vend alt sammen, slik at krabbene blir dekket godt av sausen.

Siden krabbeklørene allerede er kokt, er det viktig at de ikke blir varmebehandlet så lenge.

Tilsett til slutt hakket vårløk, hakket koriander og hakket chili. Vend alt sammen og server!

Supergodt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements