Tags

, , , ,

IMG_2922[1]

Høsten er kantarellsesong, og i min famile bruker vi mange ettermiddager og helger på sopptur! Kantareller kan brukes til så mangt, pai er blant det jeg syns er aller best!

Ingredienser;

3 egg

3 dl fløte

250 g kantarell

en halv løk

1 håndfull revet ost

paideig;

125 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann

Fremgangsmåte;

Paideig;

Kna ingrediensene til paideigen sammen, til en jevn deig. La stå i 30 minutter kaldt. Trykk deigen ut i en paiform, prikk hele deigen med en gaffel forstrek i 12 minutter. (hvis du ikke har tid til å lage deig selv, er det mange kjøpedeiger som er helt ok på en hverdag! )

Fyll;

Stek kantarell sammen med løk  i smør til det er sprøtt. Smak til med salt og pepper.

Rør egg og fløte sammen i en bolle, tilsett litt salt og pepper.  Tilsett soppen og osten, og hell over paideigen som er forstrekt. Stek paien i ca 30-45 minutter (til fyllet er blitt fast). Ta ut og la paien hvile litt.

Stek godt bacon og legg på toppen av paien!
Server med salat, dette er supergodt!

Advertisements