Tags

, , , , , , , , , ,

Til nyttår hadde vi dronning maud fromasj som dessert. Ikke bare er det veldig godt, men også veldig lett å lage, og det ser veldig flott ut!

IMG_2722[1]

Vi laget desserten til i porsjonsglass en god stund på forhånd, noe som er supert, slik at en slipper å styre med desserten etter middagen.

Oppskrift til 4-5 personer

– 5 dl fløte

– 5 egg

– 5 ss sukker

– 5 plater gelatin

– 1 plate sjokolade

fremgangsmåte;

Pisk egg og sukker til det er veldig luftig. Dette tar litt tid. Jo luftigere jo bedre. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min. Ta de ut, legg de i en kopp og tilsett 2-3 ss kokende vann til all gelatinen er løst opp. Tilsett gelatinen i eggedosisen mens du rører godt, slik at det blandes ut i hele eggedosisen. Pist fløte stivt. Tilsett kremen i eggedosisen forsiktig. Bruk gjerne en ballongvisp. Rasp sjokoladen. Finn fram enten fine porsjonsglass eller en glassbolle. Legg eggedosisblandingen annenhvert lag med sjokolade, avslutt med sjokolade på toppen. La stå kaldt i 3-4 timer minst, slik at fromasjen stivner. Server!

Fantastisk godt, var stor suksess på nyttårsaften dette her!

Advertisements