Tags

, , , , , , , , ,

IMG_2770[1]

Vi er veldig glad i gresk mat. Det er ofte litt annerledes smaker i gresk mat, som vi syns er kjempegodt, som feks kanel i kjøttretter. Kreatopitta er en gresk kjøttpai med filodeig. Denne slår aldri feil, det er rett og slett supergodt, og kanskje noe av det beste jeg vet.

3-5 personer

1 pakke filodeig

1 løk

10 stilker bladpersille

400 g kjøttdeig, (eventuelt litt lammekjøttdeig)

-0,5 ts kanel

1 egg

1 ss strøkavring

50 g lagret sveitserost

50 g fetaost

60 g smør (smeltet)

1,5 ss olivenolje

saft av en halv sitron

Varm olje i pannen og tilsett finhakket løk. stek til løken er blank. Tilsett kjøttdeigen og stek til denne korner seg. Stek til alt vannet er borte, tilsett kanel og sitronsaft, smak til med salt og pepper. Ta av platen la avkjøle litt. Ha kjøttdeigen i en bolle, tilsett egg, strøkavring, revet ost, persille og knust fetaost.

Smelt smøret, legg lagvis en og en plate med filodeig i en ildfast form, smør hvert flak med smeltet smør. legg ca 4 plater i bunn, ha i fyllet. Brett den deigen som kommer utenfor kanten av formen  inn over fyllet, husk å pensle hver plate. Legg 5-6 plater på toppen, penslet med smør mellom hvert lag. dusj litt vann på topplaget. Bruk en kniv og skjør i det øverste laget 7*7 cm store firkanter. Stek paien i 50 minutter på ca 200 grader til den er fin og gyllen i fargen.

server med tzatziki og gresk salat. Dette er utrolig godt!

Advertisements