Tags

, , , , ,

Jeg har aldri laget sjokoladekonfekt før. Men på mørke og våte høstlørdager er det jo kjekt med noe å ta seg til. Så jeg tenkte å gjøre et forsøk.

IMG_2655[1]

Jeg kjøpte silikonformer på jernia og panduro. Der var det stort utvalg!

Jeg bestemte meg for å lage to typer. Men her setter bare fantasien grenser.

Jeg laget to brett med sjokolade og karamell og ett med hvitsjokolade og lime syltetøy.

Ingredienser

250 g odense 55 % sjokolade (eller lysere hvis en ønsker)

200 g hvit odense sjokolade

3 silikonformer for sjokolade

rosakonditorfarge

Syltetøy feks lime/sitron eller annet syrlig

Karamell;

65 gram vann

85 gram fløte

225 gram sukker

70 gram smør

litt havsalt

 

Fremgangsmåte;

Hakk sjokoladen i biter. kok opp en kjele med vann, ha en skål over kjelen ta av platen. Ha en tredjedel av sjokoladen i bollen. La smelte (aldri over 40 grader). Ta bollen av kjelen når alt er smeltet og ha i resten av skokoladen, smelt. Hvis det ikke smelter helt kan du ha bollen tilbake litt over varmen. Gjøre det samme med den hvite sjokoladen, men her tilsetter du litt rosa konditorfarge også, slik at blandingen blir fin og rosa.

Ha sjokoladen i silikonformene, rist ogbeveg rundt på formen til du får sjokolade på alle kantene. Deretter setter du formen opp ned på en rist slik at sjokladen kan renne av. Skrap vekk eventuell overflødig sjokolade og sett kaldt i ca 20 min (til de er stive)

Når sjokoladen er stiv, ta syltetøy i en sprøyteposte og sprøyt syltetøy ned i formene med den hvite sjokoladen. Ikke fyll helt opp. Ha resten av den smeltede sjokoladen oer brettet og sørg for en jevn overflate. Sett kaldt helst i frys i 30 min før du tarbitene ut av formen.

Lag karamell til den mørke sjokoladen. Start med å koke sukker og vann på middels varme til sukkeret har løst seg opp.Rør ofte. Skru på høyere varme og la blandingen koke til den får fin gyllen farge. Ta av varmen og ha i fkøten og smøret og litt havsalt.  Avkjøl i kjøleskapet. Når blandingen er kald har du den i en sprøytepose og fyller de mørke sjokolade formene nesten helt opp. Ha resten av den smeltede sjokoladen over formen. Sørg for en jevn overflate. Sett kaldt helst i frys i 30 min.

Kjempemorsomt, og kjempegodt!

Jeg hadde konfekten i små porsjonsposer og de ble veldig fine. veldig god ide til juleverksted, da det ble en fin liten gave.

 

 

Advertisements