Tags

, , , , , , ,

IMG_2433[1]

Høst er tid for lam. Men jeg er ikke så fryktelig glad i kraftig lammesmak. Men lammecarre syns jeg er helt fantastisk godt. Mørt kjøtt og milde smaker er helt perfekt!

2 pers

– i side lammecarre, ca 500 g

– 1 håndfull fersk rosmarin

-1 fedd hvitløk

– 2 ss med brødsmuler

– 2 ss med parmesan

– 200 g kantareller

– 6 poteter

– 2 ss godt smør

-1 dl fløte

– salt

– pepper

– 200 g grønne bønner/aspargesbønner eller lignende

– 1 dl balsamicoeddik

– 2 ss rødvin

– Stekesjy fra kjøttet

 

Fremgangsmåte.

Knus fersk rosmarin i en morter, sammen med hvitløk, parmesan og brødsmuler. Smak til med salt og pepper.

Stek lammet på begge sider til det får en fin stekeskorpe. Dekk skinnsiden med rosmarinblandingen. Stek med skinnsiden opp i ovnen. Stekes på 175 grader i ca 20 minutter. Tas ut når steketermometeret viser 60 graders kjernetemperatur.

Skrell potetene, del dem i grove biter og kok dem møre.

 Mos potetene og rør inn fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

Sprøstek kantareller med smør, salt og pepper i en stekepanne.

Kok aspargesbønnene i 3-4 minutter til møre. Skyll i kaldt vann.

Reduser balsamico og rødvin på høy varme, i ca 10 min. Tislett stekskjyen fra lammet tilslutt. Sausen er sterk, server bare litt til hver porsjon.

Server lam, potetmost, bønner og kantareller med litt balsamicosaus. Veldig godt!

Advertisements