Tags

, , , ,

IMG_2356[2]

 

Dette er en super enkel og super god dessert. Å lage hjemmelaget is er enkelt, i allefall når en har en iskremmaskin!

 

Ingredienser

2,5 dl lettdessert fløte (eller vanlig fløte om en vil)

3 dl helmelk

1 vaniljestang

125 g sukker

5 eggeplommer

espressokaffe

antall porsjoner; 4

Fremgangsmåte;

Varm melk, fløte og vaniljestang i en panne til det ryker godt. (skal ikke koke) avkjøl noe.

Pisk eggeplommer og sukker hvitt.

Ha melkebalndingen i eggedosisen, mens du rører godt.

Ha blandingen tilbake i pannen. Varm opp og rør godt i 8-10 min, til blandingen har tyknet.  (blandingen skal ikke koke)

Avkjøl blandingen til ca 20-25 grader, og ha i en ismaskin. Dette vil ta ca 60 min til isen er ferdig.

 

For aller best resultat, ha isen i frysen en halv time så den får stivnet litt.

 

Ha to kuler med is i en skål. Hell over en liten kopp med varm espresso, og server med en gang. Absolutt nydelig!

 

Advertisements