Tags

, , , , , , ,

IMG_1717[1]

 

Dette er en veldig mektig rett, som kan anvendes som en forett eller en liten hovedrett. Det er ikke behov for å lage mer enn maks 3 ravioler pr pers, da det er veldig mektige. Men det er da ogå veldig veldig godt!

 

Ingredienser til 2 personer;

Pasta;

– 2 dl mel

– 2 egg

– en klype salt

– 2 ss olje

Fyll;

– 250 g ricotta

– 100 g spinat

–  6 eggeplommer

– salt og pepper etter smak

– 50 g parmesan

saus;

– 5 ss smør

-håndfull fersk salvie

– 1 fedd hvitløk

 

Lag først pasta. Ha de tørre ingrediensene på bordet i en haug. lag en grop i  midten av melet. Ha egg og olje i gropen. Kna sammen til en jevn deig, dette tar ca 8- 10 minutter. Deigen skal være spenstig. Ha i plastfolie. Og sett kjølig i ca 30 minutter.

Forvell spinaten i noen minutter. Sil av alt vannet. Og kutt denne i biter.

Ha spinat i ricotta, sammen med parmesan salt og pepper. Rør blandigen godt.

Kjevl ut pasta med en kjøkkenmaskin, ned til det nest tynneste nivået på maskinen.

Lag to like store remser med pasta.

Legg ricottablandingen på den ene remsen med pasta i små hauger.  Sørg for at det er en del avstand mellom hver ravioli. Lag en grop i hver haug med ricotta, og ha eggeplommen forsiktig nedi denne. det må ikke renne over.  Så det må være plass til en hel plomme i selve gropen.

Pensle mellom ricottahaugene, med egg, dette skal fungere som “lim”. Legg forsiktig over den andre remsen med pasta, her må en være veldig forsktig slik at det ikke går hull på eggeplommen. Sørg for at hver ravioli er tett, og at det ikke er luft mellom lagene.

Kok opp vann, ha ravioliene forsiktig nedi det kokende vannet. Kok i ca 3-4 minutter, eggeplommen skal fremdels være flytende.

Hakk hvitkløk og salvie. Smelt smør i en stekepanne og ha hvitløk og salvie i denne.

Smøret kan bli lett gyllent, men skal ikke bli brunt. Ha raviolien forsiktig opp i smørblandingen, og vend godt, slik at de blir dekket av denne. Server med en gang med fersk parmesan.

 

 

 

 

 

Advertisements