Tags

, , , , ,

IMG_1640_redigert_skalert

Ingredienser 2 personer;

1 hel kylling

150 g ricotta

1 halv sitron

1 halv løk

1/2 dl god olivenolje olje

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

en bunt med salvie

250 g tagiatelle

2 ss parmesan

2 fedd hvitløk

Fremgangsmåte;

Tørk av den hele kyllingen med litt papir. Bland ricotta med parmesan og 2 ts hakked frisk salvie, salt og pepper.

Fyll dette inn i kyllingen, mellom skinnet og selve kjøttet på bryststykkene. Ha en halv sitron og en halv løk inn i hulrommet i kylligen. Bind beina sammen med litt hyssing. Pensle kylling med olje, ha over litt salt og pepper, og noen salvieblader.

Stek i 60 min på 180 grader. Det skal komme blank saft ut når en stikker ved siden på kyllinglåret.

Ha små cherrytomater i en ildfastform med olje, salt, pepper og ett hakket hvitkøksfedd, stek på 200 grader i 15 min.

Kok pasta som anvist på pakken. Varm god olivenolje i en panne med ett fedd hvitløk og ca 10 salvieblader. Når pastaen er ferdig kokt, vend den i den varme oljen, Ha over mer parmesan, og server.

Server kylling, med tomater og pasta. Ha over ekstra parmesan! Nam!

PS. kyllingen kan også serveres med potetmos. Da blir det litt mektigere, men like godt.

Advertisements