Tags

, , , ,

Dette er verdens beste lasagne synes jeg, i tillegg er det super enkelt, bedre blir det ikke 🙂

Image

Ingredienser;

10 lasagneplater

2 bokser hermetiske plommetomater eller cherrytomater

2 ss tomatpure

2 fedd hvitløk

2 sjalottløk eller en halv vanlig løk

1 ss oregano

1 ss basilikum

0,5- 1  ts salt (smak til)

1 ts pepper

1 ts sukker

1 dl hvitvin (kan sløyfes)

2 bokser ricotta ca 500 g

50 g parmesan

250 g fersk spinat

2 hådfuller med revet hvitost

Fremgangsmåte;

Finhakk løk og hvitløk. Fres i en panne i litt olje til blankt. Tilsett tomatene og tomatpure, oregano, basilikum, salt pepper, sukker og hvitvin. La det koke inn til halvparten av væsken er kokt bort.

Kok opp vann med salt og forvell spinat i ca 1 min i det varme vannet. Sil av vannet og kutt i biter. Rør spinat inn med to bokser ricotta og 2-3 ss parmesan. Smak til med salt og pepper.

Legg lagvis lasagneplater, tomatsaus, lasagneplater og ricottablanding. Ha over revet hvitost og revet parmesan på toppen. Stek i 20 min på ca 200 grader.

Nam nam!

Advertisements