Tags

, , , , , , ,

Image

Biff Wellington har jeg egentlig aldri laget før. Men siden den støtt og stadig dukker opp både på matprogrammer på TV og i blader, så har jeg allerede på første forsøk, prøvd meg med en egen vri 🙂

Ingredienser;

150 g aromasopp

6 skiver med serranoskinke

1 løk

450 g indrefilet

Salt

Pepper

Ferdig frossen butterdeig

Grov sennep

Kjør aromasopp og løk i blenderen til det er godt kuttet opp. Stek i pannen med litt olje salt og pepper etter smak til det er tørt. Dette tar en liten stund. Men det er viktig slik at butterdeigen ikke blir våt. Stek biffen godt i pannen med smør og salt og pepper, til den blir godt brunet på alle sidene. Smør den  inn med sennep. La den hvile i 10 min. Legg serranoskinken på plastfolie i rekker, slik at en skal kunne rulle biffen inn i den. Legg biffen på skinken og legg på soppblandingen. Rull skinken godt rundt biffen og knyt plastfolien godt rundt. Legg kaldt i ett kvarter.

Legg tre plater med butterdeig ved siden av hverandre og kjevl butterdeigen slik at de henger sammen. Pakk biffen inn i deigen. Pensle med eggeplomme.

Stek i ovnen på ca 200 g i 15 min og 175 i 15 min. Biffen skal ha rundt 60 grader, å det er lurt å bruke termometer. Hvis du liker den best litt rå, så er det bare å ta den ut litt før.

Server med potetmos eller fløtepoteter og grønnsaker, feks asparges!

Advertisements