Tags

, , , , , ,

Image

Torsdags ettermiddag og litt sent hjemme fra jobb og VELDIG sulten. I tillegg er det lenge siden vi har hatt fisk. Så da virket fiskeburger som en god idé. Det er helt sikkert aller aller best å lage fiskeburger fra bunnen av. Men på hverdager, når en har liten tid og er ustyrtelig sulten, kan det være greit å kjøpe noe som går raskt å lage. Derfor kjøpte vi noen grove ferdige fiskeburgere. Det gjorde at dette ble en særdeles rask og lettvint middag, godt ble det også!

Ingredienser;

2 stk Fiskeburgere- Juks som meg og kjøp noen grove gode burgere i butikken. Eller lag selv 🙂

1 avocado

1/2 rød chili

2 rå chorizo pølser (ca  100 g)

1/2 paprika

10 cherry tomater

1/2 agurk

1 beger mager kesam/vanlig kesam eller yoghurt naturell

1 ss hvitvinseddik

1 fedd hvitløk

salatablader

salt og pepper

små nypoteter

Hamburgerbrød

Stek potetene hele i ovnen med salt pepper og olje i ca 25 min, eller til de er møre.

Skjer grønnsakene i skiver.

Rasp en halv agurk. Tilsett 1 ts salt, la stå i 10 min. Skyll agurken godt. Bland med ett beger med yoghurt naturell (eventuelt kesam, det er også godt) 1 fedd finhakket hvitløk, 1 ss hvitvinseddik og smak til med salt og pepper.

Del pølsen opp i små biter og stek til gjennomstekt.

Stek fiskeburgerene til de er gode og varme i chorizo-oljen.

Server hamburgerene med salat, grønnsaker og stekt chorizo-pølse-. Dryss over finhakket chili og ha over tzatziki.

Server med stekte poteter. Nam!

 

Advertisements