Tags

, , , , ,

IMG_1284_redigert_skalert

Når det regner og blåser ute, hva er vel bedre enn en varm og litt spicy gryte?

Chili con Carne er super godt, og super enkelt. Det aller beste er at en kan lage mange ulike varianter, og ta litt det man har tilgjengelig. Godt blir det nesten uansett! Her er en oppskrift som jeg liker veldig godt.

Til to sultne personer;

tid; 20-25 min

2 bokser hakkede tomater

2 ss tomatpuré

200 g kjøttdeig eller karbonadedeig

1 boks svarte bønner (eller de bønner du måtte foretrekke, her kan man velge fritt)

1 løk

1 fedd hvitløk

1 rød chili uten frø

2 stk grillede paprika ( fås på glass)

2 ts spisskummen

1 ss paprikapulver

1 ts chili pulver

1/2 lime

2 ts sukker

frisk koriander

salt og pepper etter smak

4 ss mager kesam

litt revet ost på toppen

Stek løk og hvitløk med litt olje. Tilsett kjøttdeig og brun dette i pannen. Ha i tomatpuré, hakkede tomater og hakket grillet paprika og hakked rød chili.  Kok i 15 min, til det tykner (gryten har ikke vondt av å koke lengre, står den lengre på varmen blir den enda bedre!) Tilsett så paprikapulver, chilipulver, spisskummen og bønner. Smak til med salt, pepper og sukker. ( og eventuelt mer chili hvis du liker det hot!)

Ha til slutt over limesaft og dryss over frisk koriander.

Server med revet ost, mager-kesam og eventuelt noen nachos ved siden av. Nam!

Jeg må innrømme at jeg selv ikke fulgte min egen oppskrift i dag, jeg hadde noe chorizopølse igjen i kjøleskapet og hev dette også oppi. Det ble veldig godt og kan anbefales. Det er bare fantasien som setter grenser 🙂

Advertisements