Tags

, , , ,

Image

Lørdag er ofte dagen for å lage noe ekstra godt eller prøve noe artig nytt noe.

Men når gubben har vært på juleølsmaking dagen før, og ikke er i toppform, så er det gjerne ikke torsk med rødbetsaus eller lammeskank som frister. Kompromisset ble dermed denne spanske burgeren. Litt mer arbeid en en standard hamburger, men vel verdt det!

Vi kjøpte mørbrad og kvernet kjøttdeig selv, men det var mest for å få luftet kjøttkvernen, for de som ikke har kjøttkvern er det bare å bruke vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig fra butikken.

Ingredienser;

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig

100 g Rå chorizo pølser ( Det finnes på Rema 1000)

1 boks gode hakkede tomater

2 ss soltørkede tomater

2 ss grønne oliven

1 charlottløk

2 fedd hvitløk

2 ss tomatpuré

Manchego ost

poteter

2 ss paprikapulver

1 ts kajennepepper

1 ts sukker

salt

pepper

1 stor gul løk

0,5 rød paprika

0,5 gul paprika

1 ss honning

Hamburgerbrød (Jeg kjøpte fra butikken, siden jeg er håpløs å bake, men det er sikkert enda bedre med hjemmelaget brød!)

Kvern kjøtt og innmaten i chorizopølsene, og bland sammen. Eventuelt bland ferdig kjøttdeig og innmat av chorizopølsene godt i en bolle. Smak til med salt og pepper og form til to store hamburgere.  Stek i panne. Ved slutten av steketiden, legg over manchego-ost i tynne skiver og la smelte.

Finhakk charlottløk og hvitløk, stek i olje i en kjele til det er mørt. Tilsett en boks hakkede tomater, 1 ss paprikapulver, 1 ts kajennepepper, 1 ts sukker, 2 ss med tomatpuré, og kok til det tykner. Tilsett tilslutt grovhakkede oliven og grovhakkede soltørkede tomater.

Hakk løk og paprika i strimler, stek på lav varme med litt smør, salt og pepper til helt møre (dette kan ta en liten stund). Tilsett tilslutt honning.

Skjær poteter i båter, strø over 1 ss med paprikapulver, salt, pepper og olje. Stek på 200 grader til de er møre, ca 20 min.

Server hamburgerene med paprika og løk og hot tomatsaus, nam!

Advertisements