Tags

, , , , ,

 

IMG_1265redigert

Søndag og kaldt og vått novembervær, krever god, varm og høstlig mat.

Jeg har ikke veldig mye erfaring med å lage reinsdyr, men det er jo alltid artig å prøve noe nytt.

Oppskrift til to ganske så sultne personer…

Ingredienser;

400 g reinsdyrbiff

4-5 store blader med grønnkål

1 rødøk

100 g sopp (helst vill sopp som kantarell)

10 stk mandelpoteter

1 dl melk eller fløte

2 ss smør

1 ts pepper

1ts einebær

75 g bacon

1 ss honning

1 ss ripsgele

fremgangsmåte;

Krydre reinsdyrbiffen med knust hel pepper, knuste einebær og salt.  Brun lett i pannen.  Sett ovnen på 200 grader. Stek til biffen er 57 grader og la den hvile en stund før servering.

Stek finhakket rødløk, sopp og bacon i en panne med smør. Krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett en spiseskje honning til blandingen. Når dette er godt stekt, tilsett grønnkål og stek til kålen er mør.

Kok poteter. Lag stappe av disse ved å tilsette melk/fløte og 2 ss smør. Smak til med salt og pepper.

Server med en viltsaus og ripsgele/syltetøy.

Advertisements